750 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA
KAPIDA NAKİT VEYA KART İLE ÖDEME SEÇENEĞİ
18 Ocak 2021 Pazartesi

YENİ BİR DÖNEM BAŞLARKEN İYİ HAZIRLIK GEREKİR: LOHUSALIKTA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Beklenen gün geldi. Doğum gerçekleşti ve size ait mucizeniz, biricik bebeğiniz artık kucağınızda. Sizin için artık lohusalık süreci başlıyor. Vücudun doğum sonrası adaptasyon sağladığı ve yaklaşık 6 hafta sürecek lohusalık döneminde nelere dikkat etmeniz gerekiyor?

İstirahati önemseyin
Hamilelik süresince geçirdiğiniz 9 ay ve doğum süreci, fizyolojik olarak büyük bir yorgunluk olarak geri döner. Fizyolojik yorgunluğunuz doğum sonrası telaşı ve bebeğinize kucağınıza almanın mutluluğu ile çok anlaşılmasa da, aslında önemsenmesi ve gereğinin yapılması gereken bir konudur. Yorgun düşen vücudun, iyi bir bakıma ve mutlaka dinlenmeye ihtiyacı vardır. Bunun için evinizde basit işler dışında iş yapmamaya ve birkaç hafta dinlenmeye çalışın.

Psikolojiniz karşısında paniklemeyin
Hamilelik süresince bebeğiniz ile geçireceğiniz günlerin hayalini kurmuş ve psikolojinizi hazırlamış olsanız bile, hayatınız artık eskisine hiç benzemeyen bir süreç halini aldı. Bu da ister istemez bir kabullenme ve uyum dönemin de beraberinde getiriyor. Dinlenme ve bebeğinizin bakımı arasında geçen şu günlerde, kimi zaman bebek bakımının tüm hayatınızı kapladığı ve bundan sonraki tüm hayatınızın bu şekilde geçeceği düşüncesine kapılabilirsiniz. Ancak telaşa mahal yok, bu sadece geçici bir dönem. Vücudunuz kendini toparladığında ve siz bebek bakımına alışıp pratiklik kazandığınızda, hayatınızı düzene sokarak her şeyi çözebilirsiniz. Unutmayın ki bu süreç geçtiğinde, size kalan yepyeni çekirdek aileniz ile birlikte keyifli günlerinizin tadını çıkarmak olacak.

Süt konusunda uygun çözümü bulun
Bebeğiniz süt emdiği sırada meme uçlarınızı tahriş ediyor olabilir. Bunun için doğal içerikli uygun yağ ve kremleri doktorunuz ile birlikte bularak kullanmaya başlamalısınız. Eğer bebeğinizi her an emziremeyecekseniz, sütünüzü sağarak saklamanın size en uygun yolunu bulmalısınız. Bunun için motorlu pompalar, el ile kullanılan manuel pompalar veya direkt el ile sağma yöntemlerini deneyin ve size uygun olanı seçerek sütünüzü günlük olarak sağın. Bu sayede eşiniz de bebeğinizi beslemenin keyfini yaşayabilir ve bu eşsiz hissi onunla paylaşabilirsiniz.

Beslenmenize daha fazla dikkat edin
Doğum sonrasında vücudunuz emzirme dönemine de girdiği için hatırı sayılır miktarda demir ve mineral kaybedecektir. Bunun için doktorunuzla da görüşerek kendinize uygun bir beslenme planı oluşturmalı ve eğer ihtiyaç varsa gıda takviyesine başlamalısınız.

Doğumdan sonra, sindirim sisteminizde de bazı etkiler görülür ve bağırsaklarınızın hareketleri yavaşlayabilir. Bunun için de lifli gıdalar tüketerek kabızlık gibi sorunlarla karşılaşma olasılığınızı düşürebilirsiniz. Bu tip sorunlar, karnınız ve kasıklarınızın hassas olduğu bu dönemde sizi çok daha fazla zorlayacağı için mutlaka önlem almalısınız.

Yorumunuzu bırakın