Çerez Politikası

Organickid markası, Teksmark Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Teksmark Tekstil) markasıdır. Teksmark Tekstil ise Topkapı İplik Grubu çatısı altında yer alan şirketlerimizden birisidir. Organickid markası adı altında işlenilen kişisel verilerin veri sorumlusu Teksmark Tekstildir. İnternet sitemizi ziyaretiniz, üyelik kaydı yapmanız ve/veya alışveriş yapmanız sırasında sizlerin deneyimini geliştirmek için çerezlerden faydalanmaktayız. Çerezlerin kullanımı, başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (Kanun) olmak üzere tabi olduğumuz mevzuata uygun bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

Kişisel verilerinizin Şirketimiz tarafından işlenmesi hakkında daha detaylı bilgi almak için Aydınlatma Metnimizi okumanızı tavsiye ederiz.  


Çerezlerin İşlevleri Nelerdir, Hangi Tür Çerezler Kullanılmaktadır?


Çerez (cookies), bir web sitesini ziyaret ettiğinizde bilgisayarınıza gönderilen küçük bir dosyadır. Çerezler bir web sitesinin daha kullanıcı dostu deneyim sunmasını amaçlar. Kişisel ihtiyaçlarınıza daha uygun ve hızlı bir ziyaret deneyimi yaşatmak için kişiselleştirilmiş web sayfaları sunulabilmesine olanak vermektedir. Çerezler farklı amaçlarla kullanılabilmektedir:


Zorunlu (Temel, Oturum) Çerezler: Bu tanımlama bilgisi türü, internet sitesinin düzgün çalışabilmesi için gereklidir. Bu tanımlama bilgileri, sitenin ziyaret edilebilmesini ve özelliklerinin kullanılabilmesini sağlar. Oturum tanımlama bilgileri, sitenin çeşitli sayfaları arasında bilgi aktarımını sağlamak ve kullanıcıların bilgileri birden fazla kez girmelerini önlemek için kullanılır.


Fonksiyonel (İşlevsel) Çerezler: Bu tanımlama bilgileri, kullanıcı tarafından yapılan seçimleri tanıyarak kullanıcının siteye ziyaretini kolaylaştırır. Ayrıca bu bilgiler, kullanıcılara gelişmiş web özellikleri de sağlar.


Performans (İstatistik) Çerezleri: Bu tanımlama bilgilerinin kullanılması, sayfa sahibinin sayfa ziyaretlerinin sıklığı, ilgili hata mesajları (varsa), kullanıcıların sayfalarda geçirdiği süre ve kullanıcıların sitede nasıl gezindikleri vb. bilgilerin toplanmasını sağlar. Bu bilgiler, sitenin performansını iyileştirmek için kullanılabilir.


Reklam (Hedefleme, Profilleme) Çerezleri: İnternet sitelerini veya üçüncü taraflara ait alan adlarını ziyaretiniz sırasında oluşturulan birincil ve üçüncü taraf çerezlerdir. Bu çerezler oluşturuldukları alan adlarındaki tıklama ve ziyaret geçmişinizin takibini ve farklı alan adları arasında bu kayıtların eşlenmesini mümkün kılmaktadır. Bu tür çerezler kullanıcıların tanınması ve profillenmesi, reklam ve pazarlama faaliyetlerinin hedeflenmesi ve içeriğin özelleştirilmesi amacı ile kullanılmaktadır.


Sitemizde Hangi Çerezler Kullanılmaktadır?


İnternet sitemizde kullanılan çerezler, kullanılma amaçları ve saklandıkları sürelere ilişkin bilgiler aşağıdaki tabloda verilmiştir.


Çerez İsmi

Amacı

Saklandığı Süre

_cfduid

Zorunlu (Temel, Oturum) Çerezler

29 Gün

_RequestVerificationToken

Zorunlu (Temel, Oturum) Çerezler

Oturum Süresince

_zlcstore

Zorunlu (Temel, Oturum) Çerezler

Bir Sonraki Ziyarete Kadar Saklanıyor.

ASP.NET_Sessionld

Zorunlu (Temel, Oturum) Çerezler

Oturum Süresince

AWSALBCORS

Zorunlu (Temel, Oturum) Çerezler

6 Gün

smartstore.customer

Zorunlu (Temel, Oturum) Çerezler

1 Yıl

_zlcmid

Reklam (Hedefleme, Profilleme) Çerezleri

1 Yıl

zte#

Reklam (Hedefleme, Profilleme) Çerezleri

Oturum Süresince

 

Çerezleri Nasıl Yönetebilir ve/veya Silebilirim?


Kullanmakta olduğunuz tarayıcı programına bağlı olarak silme ve çerez kabul ayarları değişmektedir. Birçok internet tarayıcı program bu çerezleri otomatik olarak kabul etmektedir. İnternet tarayıcınızın ayarları üzerinden çerezleri sınırlayabilir, engelleyebilir, silebilir veya cihazınıza çerez gönderildiğinde uyarı alacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Farklı internet tarayıcıları için, farklı yöntemler kullanılması gerekebilir, bu konuda detaylı bilgiyi internet tarayıcınızın “Yardım/Support” bölümünden öğrenebilirsiniz veya aşağıdaki tarayıcıları kullanıyorsanız, verilen yönergeleri uygulayarak ayarları değiştirebilirsiniz.


Chrome: Diğer >  Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Çerezler ve Site Verileri 


Firefox: Menü > Seçenekler > Gizlilik ve Güvenlik > Gelişmiş İzlenme Koruması > Çerezler ve Site Verileri


Microsoft Edge: Ayarlar ve Diğer Seçenekler > Ayarlar  > Site İzinleri > Çerezler ve Site verileri


Safari: Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Tüm Çerezleri Engelle


Opera: Tercihler > Gelişmiş > Çerezler


Yandex: Ayarlar > Siteler > Gelişmiş Site Ayarları > Çerez Dosyaları


Ayrıca aşağıda yer alan adresten tüm tarayıcılara ilişkin bilgilere ulaşabilirsiniz:


https://www.aboutcookies.org/


İnternet sitemize farklı cihazlar üzerinden erişiyorsanız, her bir cihaz için internet tarayıcınızın “çerez ayarlarının” tercihlerinize uygun olarak düzenlendiğinden emin olmanız gerekmektedir.


Çerezlere İlişkin Kişisel Verilerinizi Kimlere Aktarıyoruz?


Çerez kayıtları pazarlama analiz faaliyetlerinin yürütülmesi, mal/hizmet satış süreçlerinin yürütülmesi, sözleşme süreçlerinin yürütülebilmesi amacıyla internet sitemizin tasarımı, bakımı ve yönetimi konularında destek aldığımız tedarikçi firmalar ile paylaşılmaktadır. 


Kişisel Verilere İlişkin Haklarınız Nelerdir?


6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında aşağıda belirtilmekte olan haklara sahipsiniz:


a) Verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenebilirsiniz,


b) Verileriniz işlenmiş ise bilgi talep edebilirsiniz,


c) Verilerinizin işlenme amacını ve buna uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenebilirsiniz,


ç) Verilerinizin yurt içinde/yurt dışında aktarıldığı üçüncü kişiler hakkında bilgi alabilirsiniz,


d) Verilerinizin eksik/yanlış işlenmiş ise, verilerinizin düzeltilmesini isteyebilirsiniz,


e) Verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteyebilirsiniz,


f) Yukarıda (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteyebilirsiniz,


g) Verilerinizin münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkması durumunda bu sonuca itiraz edebilirsiniz,


ğ) Verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde zararınızın giderilmesini talep edebilirsiniz.


6698 sayılı Kanun'un 11. maddesinde sayılan haklarınız kapsamındaki taleplerinizi, Kanun’un 13. maddesi ile Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’in 5. maddesi gereği aşağıdaki yöntemlerden biri ile iletebilirsiniz. Talebinize 6698 sayılı Kanun'un 13. maddesi gereğince 30 gün içerisinde ücretsiz cevap verilecektir. Ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde anılan Tebliğde belirlenen ücret dışında bir ücret talep edilmeyecektir.            


Başvurularınızı internet sitemizde bulunan KVKK İlgili Kişi Başvuru Formunu doldurarak aşağıdaki yöntemlerle yapabilirsiniz: 


Başvuru Türü

Şirkete Ait İletişim Bilgileri

Formu Elden Teslim Ederek

Ömer Avni Mh. Dünya Han, Setüstü, İnebolu Sk., 15/3, 34427 Kabataş/Beyoğlu/İstanbul

Noter Vasıtasıyla

KEP Adresinizle

[email protected]

Tarafınızca Şirketimize Daha Önce Bildirilen E-posta ile

[email protected]