Annelerin ortak endişesi bebeklerinin kış mevsiminde hastalıklara karşı daha dayanaksız olduklarıdır. Bir an önce yazın gelmesini böylece bebeklerinin daha sağlıklı olacaklarını düşünürler. Tüm tatil planlarını bu aylarda yapmayı düşünerek gidecekleri yerde de evdeki rahatlığın olmasını isterler.
Her mevsimin kendine göre artı- eksi yönleri vardır. Yaz zamanları da öyle sanıldığı gibi bebeğinizin hastalanmayacağı anlamına gelmez. Yaz sıcaklarınında yapılması gerekenleri yapmadığınızda kış mevsiminden daha fazla sıkıntı yaşarsınız.
Yaz günlerinde bebeğinizle dış ortamlarda vakit geçirecekseniz, bu saatler mutlaka sabah 10.00' dan önce, 15.00' dan sonra olmalı ki bebeğiniz güneşin zararlı ışınlarından korunabilsin.
Bebeğinizi dış ortamda mutlaka bir şemsiye altında, gölgelik yerlerde ve geniş siperlikli bir şapka ile korumalısınız.
Bebeğinizin giysilerinin doğru olması da çok önemli bir konu. Kesinlikle pamuklu kumaştan yapılmış ince açık renkli nefes alabilen giysiler tercih etmelisiniz. Şimdilerde yüksek teknolojiyle üretilmiş nefes alabilen kumaşlardan yapılmış bebek giysileri mevcut imkanınız dahilinde ise bunlardan edinmenizde fayda vardır. Naylon, sentetik ve polyester yapıya sahip kumaşlar teri emmeyeceği için bebeğin hassas cildindinin tahriş olmasına ve isilik oluşmasına sebebiyet verceğinden bunlardan özenle kaçınmalısınız.
Yaz sıcağında özellikle baş boyun ve üst gövdenin çok terlediği düşünülürse sentetik kumaşlardan yapılmış giysilerin cildin havalanmasını önleyeceği ve nemi cilde hapsedeceği için ciltte pişiklerin oluşmasına imkan sağlayacağı bilinmelidir.
Bebeğinizin arabasında ve yatağında kullandığınız örtü ve çarşaflarında %100 pamuktan yapılmış olmasına dikkat edin, kısacası bebeğinizle temas eden şeylerin sentetik ve polyesterden uzak olması onun yaz zamanlarını sorunsuz geçirmesi için çok önemlidir.
Dışarıda geçireceğiniz zamanlarda bebeğinizin park halindeki aracınızın içinde ve sıcak odalarda bırakmamaya özen gösterin.
Yaz gecelerine de dikkat etmek gerekir. Güneş batmış dahi olsa nem oranı düşmediğinden bebeğiniz için bunaltıcı sıcak onu huzursuz edebilir. Yapılan araştırmalarda, bebeklerin sıcak ortamlarda uzun süre uyudukları belirlenmiştir. Ani Bebek Ölümü Sendromu riskinin çok sıcaklarda arttığı gözlemlendiğinden klima veya vanlitatörün kontrollü kullanılmasıyla ortamın serinletilmesi onun sağlığı açısından son derece önemlidir.
Sık sık banyo yaptırarak hem isilik riskini azaltmış hemde rahatlamasını sağlamış olursunuz. İmkan oldukça altını bağlanmadan vakit geçirmesini sağlamakta fayda vardır.
Organickid Ailesi..