750 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA
VADE FARKSIZ 3 TAKSİT İMKANI
19 Ocak 2021 Salı

GÜNEŞ KREMLERİ ÇOCUĞUNUZ İÇİN NE KADAR GÜVENLİ?

En değerli varlıklarımız şüphesiz çocuklarımızdır. Çocuğumuz için seçtiğimiz  yiyeceklerin  onun sağlığı ile ne kadar doğru orantılı olmasınına dikkat ediyorsak aynı hassasiyeti seçeceğimiz her türlü üründe de göstermek, tüm ayrıntılarını araştırmak, yan etkilerinin  olup olmadığına da dikkat etmemiz  gerekir. Malum yaz geldi ve güneş ışınlarının en yüksek etkiye sahip olduğu döneme girmiş bulunmaktayız. Güneşin zararlı etkilerinden korunmak ve çocuğumuz için en doğru olana karar vermek durumundayız.

Uzun zamandır tartışılan bir konu: Çocuklar için güneş kremi kullanmalı mı yoksa kullanmamalı mı?

Çeşitli içeriklere sahip güneş kremlerini iki başlık altında toplamak mümkün. Fiziksel ve kimyasal koruma sağlayanlar.

Fiziksel koruma sağlayanlar:

Fiziksel koruma sağlayanlar, mineralli adı altında tüketiciye sunulan güneş kremleridir.  Sürüldüğünde deri tarafından emilen bu koruyucular cilt üzerinde beyaz bir örtü gibi tabaka oluşturuyor ve bu tabaka da güneş ışınlarını bır ayna gibi geri yansıtıyor. Beyaz bir t-şört giymiş etkisi yapmaktan öteye geçemiyor.

Kimyasal koruma sağlayanlar:

Aslında hertürlü koruyucu  son derece komleks kimyasallar barındırır, bu kimyasallar güneşle buluşunca değişime uğrayarak deri tarafından emilir. Yani faydalarından  çok zararları vardır.

Uzmanlar kimyasal yapısı ağır mineral içeriği az olan güneş  kremlerinin çocukların  cinsel gelişimi üzerindeki olumsuz etkileri konusunda ellerinde ciddi bulguların olduğunu belirtmekteler. Östrojen hormonu etkisi yapan güneş kremleri,  deri tarafından emlirek vücud dengesini bozabileceği ve bunun da erken  ergenliğe girmeye neden olabileceğine  dikkat çekiyorlar.

Çocuğunuzu  güneşten koruma yolları:

  • Güneşin en etkil olduğu saatlerde yani 11 ve 16 saatleri arasında çocuğunuzu dışarı çıkarmayın. Şayet zorunluysanız gölgeleri tercih edin.
  • Dışarı çıktığınızda boynunu ensesini ve yüzünü gölgeleyecek şapka kullanın.
  • Denize veya havuza girerken UV filtreli mayoları giydirin.
  • Organik / ekolojik sertifikalı ürünleri tercih edin.
  • Parapen içeren ürünlerden kaçının.
  • Dışarı çıkarken vücudunu açıkta bırakmayacak ince, pamuklu ve açık renk giysiler giydirin.
  • Kimyasal içerikli güneş kremi kullanmak zorunda kaldıysanız düşük faktörlü olanları tercih edin, çünkü faktör sayısı yükseldikçe kimyasal yoğunluğu da artar.
  • Tercih edeceğiniz koruyucuların toz ve sprey olmamasına dikkat edin.
Yorumunuzu bırakın