750 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA
VADE FARKSIZ 3 TAKSİT İMKANI
19 Ocak 2021 Salı

GEREĞİNDEN FAZLA VİTAMİN ÇOCUĞUNUZA ZARAR VERİYOR

Vücudun normal işlevlerini sürdürebilmeleri için vitaminler önemli ve gereklidir. Bir insanın her yaş döneminde vitamine ihtiyacı vardır ve bunları farklı besinlerden kolaylıkla karşılayabilir.

Gelişimi düzgün ve gerektiği gibi olan çocukların yeterli ve dengeli beslenmesiyle dışarıdan takviye vitamin almasına ayrıca ihtiyacı yoktur. Vitaminler, sadece meyve ve sebzelerde değil doğadaki tüm besinlerde az veya çok bulunur. Çocuğun her türlü besin gurubundan tüketerek sağlılklı bir şekilde büyümesi mümkündür.

Çocukların yeterli ve dengeli büyümesi bazen hiç de kolay olmamaktadır. Bazı çocuklar çok iştahsız, bazıları çok seçici, bazıları ise belli gıdaları hiç almamakta çok ısrarcı olabilmekteler. Bazı çocuklar da dengesiz beslenebilmekte ve bunun sonucunda gelişimleri yaşıtlarından geriye düşebilmektedir. Böyle çocuklar için vitamin takviyesi yapılması gerekir. Şurup ya da tablet şeklinde alınabilen vitamin dozlarının dikkatli verilmesi mutlaka doktorun uygun gördüğü miktara uyulması gerekir.

Yüksek dozda verilen vitaminlerin tahminlerin ötesinde zarar vereceğini, ebeveynlerin buna çok dikkat etmeleri gerektiğini belirtmek isteriz. Çocuğa ihtiyacından fazla verilen vitamin; kalp, böbrek, mide gibi yumuşak dokuda kireçlenmeden böbrek taşlarına karaciğer ve dalağın büyümesinden cildin kuruyup çatlamasına kadar pek çok önemli sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. Bu nedenle doktora danışmadan vereceğiniz vitamin dozuna kendiniz karar vermeyiniz.

Hangi vitaminin fazlalığı çocukta nelere yol açabilir;

A Vitamini fazlalığı:

Dokularda biriken fazla A Vitamini aşırı iştahsızlık yavaş büyüme cildin sararıp kuruyarak çatlaması karaciğer ve dalağın büyümesi uzun kemiklerde ağrı artan kafa içi basıncı ile kellik gibi sorunlara yol açabilir.

D Vitamini fazlalığı:

D Vitaminin fazlalığı; vücutta birikerek toksik etkiye dönüşür. Bunun sonucunda ise çocuk ishal kilo kaybı sık çiş yapma böbrek taşı gece fazla idrar yapma, kalp, böbrek, kan damarları, bronş ile mide gibi yumuşak dokularda kalsiyum birikimine bağlı kireçleme gibi sağlık sorunlarıyla karşılaşabilmektedir.

E Vitamini fazlalığı:

Yüksek dozdaki E Vitamini bağışıklık sistemi hastalıkları tetikleyebilir.

K Vitamini fazlalığı:

İhtiyaç fazlası K Vitamini kansızlık ve sarılık gibi sorunlara yol açabilmektedir.

Sağlıklı nesiller büyütebilmek dileği ile

Organickid Ailesi..

Yorumunuzu bırakın