750 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA
VADE FARKSIZ 3 TAKSİT İMKANI
19 Ocak 2021 Salı

EVİNİZ BEBEĞİNİZ İÇİN GÜVENLİ Mİ YOKSA MAYIN TARLASI MI?

Bebekler emeklemeye başladıktan sonra hızlı bir şekilde hareketlenirler. Merak ettikleri şeylere ulaşmak ona dokunmak, ağzına götürerek tanımaya çalışmak artık onlar için kolaylaşmıştır. Bu hareketlenme birçok tehlikeyi de beraberinde getirir. Dengeleri tam olarak gelişmediği için çevresinde bulunan birçok nesne tehdit oluşturacak konumdadır. Yüksek kaza potansiyeline sahip evleri, bebeğin yaşamınıza dâhil olmasıyla birlikte tasarımını da ona göre düzenlemek gerekir.
Bebeğin yaşam alanı anne baba tarafından mutlaka güvenlikli hale getirilmelidir. Bebeklikten çocukluğa doğru ilgi alanları değiştikçe, çevresindeki tehdit unsuru olabilecek alanlarda genişler.

Evinizde Mayın Tarlası Olabilecek Riskli Bölgeler:
Kapılar: Evdeki bütün oda ve dolap kapılarını çarpmaları önleyecek biçimde düzenleyin. Özellikle mutfak kapısı en çok gözlenmesi gereken yer olmalıdır.
Elektrik Düzeneği: Evdeki prizler açık model ise kapaklı olanları ile değiştirin, elektrik düğmelerinin de güvenli olduğundan emin olun.

Oyun Alanı: Bebeğinizin oyun alanını tehlike oluşturabilecek nesnelerden arındırarak, dengesini kaybedip düştüğünde ona zarar vermeyecek yastık gibi yumuşak yüzeylerle destekleyin. Ayrıca siz mutfağa veya başka odadayken onu gözetleyebilecek konumda olmamalıdır.

Pencereler: Sehpa koltuk gibi eşyaları pencere yakınından uzak tutarak tırmanıp çıkmasını önlemelisiniz.

Ocak: Ocağınızın kapı ve pence4re yakınında olmamasına dikkat edin. Sizin gözetiminiz altında olmasına özen gösterin. Ocağın önünde güvenlik bariyeri oluşturun.

Döşemeler: Döşeme yüzeylerinin ıslak olmaması onun kayarak düşmesini önler.

İlaçlar: Evinizdeki ecza dolabınızı onun ulaşamayacağı yerde muhafaza edin.

Zemin: Zeminin kaygan olmamasına dikkat etmelisiniz.

Kapı Eşikleri: İç kapı eşiklerinin takılıp düşmeyi önleyecek şekilde olması gerekir.
Tırabzanlar: Evde merdiven varsa mutlaka tırabzan olmalı ve parmaklık arası genişliği 80-90 mm yi geçmemelidir.

Su Depolama: Evinizde su tankı veya benzeri depolama söz konusuysa ağızlarının kapalı olmasına çok dikkat etmelisiniz.

Atölye ve veya Bahçe: Buralara ulaştığında tehlike oluşturmayacak konumda olmasına özen gösterin.

Sivri Köşeli Mobilyalar: Sivri köşeli mobilyaları sünger gibi yumuşak kaplayıcılarla güvenli hale edin.

Kimyasallar: Evde kullanılan deterjan, çamaşır suyu gibi zehirli maddeleri kendi orijinal kutularında ve ulaşamayacakları dolap içlerinde saklayın.

Dikkat edilmesi gerekenler her eve göre değişiklik gösterebileceğinden anne baba olarak uyanık olup sık sık evde oluşabilecek kazalara karşı dikkatli olunmalıdır.

Yorumunuzu bırakın