750 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA
KAPIDA NAKİT VEYA KART İLE ÖDEME SEÇENEĞİ
19 Ocak 2021 Salı

DOĞRU BEBEK BAKICISI SEÇİMİ NASIL OLUR?

Çalışan anneler için, bebeğinin doğru ellere emanet edilmesi, çalışma hayatının sürdürülebilmesi ve aile hayatı için önemli bir yere sahiptir. Bebeğinize, sizin kadar iyi bakabilecek, yemek yemediği zaman üzülecek, uyku düzeninin oluşturulması için çabalayacak, tehlikelerden esirgeyecek bir bakıcı bulmak, günümüzün en büyük problemlerinden biridir, her iki ebeveynin de çalıştığı aileler için.

Peki, 9 ay büyük zorluklarla karnınızda taşıdığınız ve doğduğu andan itibaren yanınızdan ayırmak istemediğiniz minik meleğinizi bakıcıya nasıl teslim edeceksiniz?

Çalışan annelerin en büyük endişelerinden biri de çocuğunu bir başkasına teslim etmektir. Çalıştığı süre zarfında bebeğinize bakacak olan kişide hangi özellikler olmalı, bu özellikler çocuğunuzu nasıl etkileyecek gibi soruların yanıtlarını vermeye çalıştığımız yazımızda annelerimizin endişelerini bir nebze de olsa dindirmeye çalışacağız.

Bebeğin özellikle ilk yılında annenin yanında olması, beslenme, temizlik, sevgi ve ilgi gibi temel ihtiyaçlarının direk anne tarafından karşılanması gerekse de çalışan anneler için bu durum mümkün olmuyor. Böyle bir durumda, bebeğin kendisiyle düzenli ilgilenebilecek ve ilişki kurabilecek bir kişiye bırakılması gerekiyor. Çünkü bu erken dönemlerde bebekler, kendisini ve dış dünyayı algılayabilmesini bu ilişki üzerinden gerçekleştiriyor.

Bebek bakıcısının sakin, huzurlu, sabırlı, sevecen, hayat dolu, çocukları seven, dürüst ve kalıcı olması çok önemlidir. Bakıcının eğitim durumu bu özelliklerden sonra gelmektedir. Bebeklik döneminde sevecen ve sıcak bir ilişkinin kurulması, bebeğinizin ihtiyacı olan en temel ihtiyacıdır. Bu özelliklere sahip olan bir bakıcı zaten çocuğunuzun öğrenme koşullarını doğru yönlendirecektir.

Bazen daha eğitimli bakıcılar tercih edilse de çocukların ilk 3 yılda doğal öğrenme ortamının yaratılması daha doğrudur. Çocuk zaten bu süre içerisinde çevre koşulları uygun olduğunda, yeterli zihinsel beceri gelişimi ve oyun malzemeleri sunulduğunda çevreyi keşfedecek ve gelişim basamaklarını rahatça ilerleyecektir.

Bebek bakıcısının acil durumlarda ya da stresli bir durum karşısında nasıl tepki verdiğini, olumsuz bir durum karşısında kızdığında ne yaptığını, neden bebek bakıcısı olmak istediğini, bu işi ne kadar süreyle yapmak istediğini, tahammülünün sınırlarını, kendi aile yapısını, varsa çocukları ve eşi ile olan iletişiminin nasıl olduğunu öğrenmeniz çok önemli.

Bu sorulara yanıt verirken sizinle iletişim kurma yöntemine, beden diline, bebeğinizle olan ilk temasına dikkat etmelisiniz.

Mutlu yarınlara!

Yorumunuzu bırakın