750 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA
KAPIDA NAKİT VEYA KART İLE ÖDEME SEÇENEĞİ
19 Ocak 2021 Salı

ÇOCUĞUNUZDA KONSANTRASYON SORUNU MU VAR?

Çocuklar ilgilerini çeken konularda pür dikkat kesilirler,  birçok çocuğun ilgilerini çekmeyen diğer konularda duyarsız kaldıklarını görmüşsünüzdür. Peki dikkat kesilip konsantrasyon halinde olmalarını nasıl sağlarız; haydi gelin, bu konuda neler yapılabilir, uzmanlar neler öneriyor birlikte bakalım.

Bilgisayar, tablet gibi akıllı dijital aletlere karşı oluşabilecek ilgilerini önleyebilmek için en az iki yaşına kadar bunlardan uzak tutmak gerektiğini belirten uzmanlara göre, bu cihazlarla çocuğunuz ne kadar geç tanışsa o kadar iyi olur. Hatta teknoloji devlerine sahip olan ailelerin çocuklarının eski tip eğitimle eğitildiklerini, buluğ çağına kadar ne cep telefonu, ne bilgisayar sahibi olamadıkları gibi, okullarda kara tahta ve tebeşirle eğitim gördükleri haberi sizin de gözünüze çarpmıştır. Bu konu sadece konsantrasyon sorunuyla ilgili olmayıp, çocukluklarını çocuk gibi yaşaması dahil birçok yönden ele alınarak verilmiş bir karar olarak görmüşlerdir.

Biz konumuza dönecek olursak, konsantrasyon sorunu çeken çocuğunuza, kendisinin kabul gördüğü, sevilip sayıldığını hissettirerek sağlıklı bir ruh hali yaşamasına yardımcı olun. Evde bir şeyle uğraştığında önüne engeller çıkarmayın. Örneğin cam bir bardakla oynarken kızım o oyuncak mı, neden oynuyorsun diyerek sürekli her yaptığına olumsuz cümleler kurup yorum yapmayın. Bırakın içindeki keşfetme dürtüsünü geliştirsin, kızgınlığa dönüşen baskılar, içinde negatif birikime neden olabilir. Yolunu tıkamadan güvenle akmasını sağlayın.

Çocuğunuzun yaşam alanı düzenli olmalı, kendi boy seviyesine uygun eşyaları, istediği anda oynamaya hazır yap bozları, elinin altında ve onu oynamaya teşvik edici şekilde durmalı ki, onun algısında düzen yer ederek odaklanmasını geliştirip kolaylaştırsın.

Çocuğunuz bir şeyle ilgilendiğinde, işini yapmaya çalıştığında, sessizce izleyerek ne kadar odaklanabildiğine dikkat edin. Hata yapmasına izin vererek müdahale de bulunmayın. Kendi hatasını fark etmesini sağlayarak, daha fazla odaklanmasına katkıda bulunmuş olursunuz.

Çocuğunuzun motivasyonundan odaklanmasına kadar olan tüm davranışlarında sizin yaklaşımlarınızın büyük bir pay teşkil ettiğini unutmamak gerekir.

Organickid Ailesi...

Yorumunuzu bırakın