750 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA
KAPIDA NAKİT VEYA KART İLE ÖDEME SEÇENEĞİ
18 Ocak 2021 Pazartesi

BEBEK ÇAMAŞIRLARI NASIL YIKANIR?

Bebeklerinizin birbirinden şirin kıyafetleri, mis kokuları ile de güzelliğine güzellik katıyor. Ancak kullanım sırasında kirlenen bu kıyafetleri her zaman aynı taze hisle korumak için nasıl yıkamanız gerekiyor?

Bebeğinizin cildi, yetişkin ciltlerinden farklı olarak yararlı mikroorganizmaların oluşturduğu koruyucu floradan yoksundur. Bu yüzden, alerjik reaksiyonlar bebek cildinde daha sık meydana gelebilir. Yetişkinlerin cildinin pH değeri 5.5 iken, bebeklerin cilt pH değeri 6.8’dir ve çok daha hassastır.

Bebeğinizin cildini korumak ve çamaşırlarını en temiz şekilde kullanmayı sağlamak için, önerlerimize kulak verebilirsiniz.

Bebek çamaşırlarını yıkarken ne yapmalı?

Bebek kıyafetleri yeni alınmış dahi olsa, kullanmadan önce dış ortamlardan gelebilecek mikroplara karşı önlem almak için mutlaka yıkayın.

Bebeğinizin çamaşırlarını yıkamak için uygun bir temizleyici seçmelisiniz. Bebeğinizin cilt yapısına uygunluğu onaylanmış, bebeklerin hassas ciltleri için geliştirilen ve güvendiğiniz bebek deterjanlarını kullanın.

Bebeklerin kıyafetlerindeki lekeler, zorludur. Bebekler mamalarını döktükleri ve sık sık kustukları için bazı lekeler kuruyup inatçı bir hale gelebilir. Eğer bebek çamaşırlarını biriktirerek yıkamayı tercih ediyorsanız, bu lekeleri öncesinde su ile yumuşatın. Eğer yumuşatmayı unutmuşsanız ve leke çıkması zor bir hale gelmişse, bir diş fırçası veya elbise fırçası yardımı ile lekeyi üzerinden hafifçe kazıdıktan sonra yıkayın. Ancak kazıma işlemi sırasında elbiseye zarar vermemeye ve yumuşak hareketler ile müdahale etmeye özen gösterin.

Elbiseleri yıkamadan önce mutlaka renklerine ve kumaş türlerine göre ayırın. Kıyafetin üzerindeki yıkama talimatlarını okuyun ve bu talimatlara uyun.

Bebek çamaşırları, küçük parçalardır. Özellikle eldiven, çorap, mendil gibi parçalar makineye dağılabilir ve toparlaması zor bir hal alabilir. Bu karışıklığı ve çamaşırların makinenin içine kaçması riskini ortadan kaldırmak için çamaşır filesi kullanabilirsiniz.

Bebek çamaşırlarını saklarken asla naftalin ve benzeri kimyasal maddeler içeren koruyucular kullanmayın.

Bebek gardıroplarında, dolap içi parfümleri gibi yapay aromalar ve kimyasallar içeren koku maddeleri kullanmayın.

Bebeklerin alt giysi gruplarını ve üst giysi gruplarını ayrı yıkamaya özen gösterin. Bezin kullanıldığı bölgeye ait çamaşırlar, hijyen açısından ayrı yıkanmalıdır.

Çamaşır makinenizin kapasitesini aşmamaya çalışın, çok fazla doldurulan makinede çamaşırlar rahat hareket edemez.

Yıkama sıcaklığı genellikle maksimum 60 dereceye kadar çıkar. Çamaşırların yıkama talimatındaki en yüksek sıcaklığı seçin.

Bebek giysilerinde kesinlikle deterjan kalıntısı kalmamalıdır. Bu durum, bebeğinizin cildinde alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Bu yüzden, deterjan kalıntısı kalmadığından emin olmak için bebeğinizin giysilerini iki kez durulayın.

Çamaşırlarınızı kuruturken, açık hava tabii ki en iyisidir ancak hava kirliliğinden dolayı önerilmez. Çünkü dış ortamdan gelen bakteriler ıslak çamaşırlarınıza tekrar yerleşerek bebeğinizin cildi ile temas edebilir. Havası temiz bir kapalı alan veya kurutma makinesi tercih edebilirsiniz.

Bebeğinizin çamaşırlarını mutlaka ütüleyin. Kurutma sırasında bulaşabilecek bakterilere karşı önlem almak ve çamaşırların temizliğini tamamlamak için elbise kumaşının elverdiği ısıda ütü yapmak kesinlikle atlanmaması gereken bir adım.

Bebeklerinizin cildine zarar vermeyecek önlemler alarak, daha mutlu bir büyüme sürecini mis kokulu kıyafetler ile geçirebilirsiniz.

Yorumunuzu bırakın