750 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA
VADE FARKSIZ 3 TAKSİT İMKANI
19 Ocak 2021 Salı

BEBEĞİNİZİN KENDİ KENDİNE YEMEK YEMESİNE İZİN VERİN!

Bebeklerimiz yedi-sekiz aya ulaştıklarında artık kendilerinin farkına varmaya başlar. Bu süreçten sonra yemek yeme denemeleri de başlayacak demektir. El, kol ve göz koordinasyonları gelişmeye başladığından yemek yeme işlemini kendileri yapmaktan çok keyif alırlar.

Bebeğiniz yemeği sadece bir beslenme değil oyun aracı olarak gördüğünden ne bulursa onunla oyun oynayıp ağzına götürecektir. Bu koşullarda annenin çok sabırlı olmasını öneriyoruz. Çünkü yemek konusu başlı başına annenin bebeğiyle çatışma konusu oluyor genelde.

Bebeğin öğrenmesi, tanıması ve kendini geliştirmesi için annenin fırsat tanıması gerekir. Aman üstünü başını kirletecek, aman sağa sola dökecek deyip kaşığı elinden alırsanız ileriye dönük sorun biriktirmiş olursunuz. Zıtlaşmaya girmek, sizin ve bebeğinizin lehinde olmayacaktır.

Bebeğinizi masaya oturtmaya gayret gösterin, bu ileriki süreçler için bebeğinizin yemek yeme alışkanlığının temelini oluşturur. Bebeğiniz masada sizi taklit edecektir, yemeği nasıl çiğnediğinizi, çatalı kaşığı nasıl kullandığınızı izleyip uygulamaya çalışacaktır. Onun yemek yemeye çalışması kolay olmayacaktır, yoğurt kasesine elini daldırabilir yemek tabağına başını sokabilir, hatta elinde salata tabağından aldığı domates parçalarını sıkabilir. Sakın stres yapmayın, sizin için sıkıntılı durum onun için deneyim demektir. Masaya koyacağınız bir kağıt havlu rulosunu hazır bulundurmanız problemin büyük bölümünü çözecektir.

Bebeğinizin kendi başına yemesinin yan etkilerini en aza indirmek için bazı önlem alma yollarından söz edelim. Masaya yemek yemesi için düz tabak yerine kâse koyarsanız kaşıkla alması daha kolay olur, artık bebekler için vantuzlu kaseler var, onunla tabağı ileri geri oynatamaz ve böylelikle daha zayiat vermiş olur.

İçeceği suyu, sütü veya meyve suyunu kapağında küçük ağızlığı olan kupalarda verin, böylelikle dökülmeleri en aza indirmiş olursunuz. Masaya bebeğinizin önüne birden fazla kaşık veya kâse gibi çeşitlilik koyarsanız yemek yemeyi hepten oyuna çevirebilir ve yemek süreci oldukça uzar.

Bebeğinizin her çeşit ortam veya objeyi oyuna çevirmek gibi meziyete sahip olduğu için masada yaptığı şirinliklere gülmeyin bu onu cesaretlendirir. Eleştiri yaparak yapma etme deyip komutlar da vermeyin sessiz kalıp yemeği sonlandırmayı bekleyin. Kaşıkla ağzına bir lokma götürebilirse cesaretlendirmek için onu övün. Elinden bıraktığı ya da düşürdüğü kaşığını tekrar eline verin.

Unutmayın bebekler de hayata başlarken deneyerek kırıp dökerek ve en önemlisi tecrübe kazanarak öğrenecekler.

Organickid Ailesi...

Yorumunuzu bırakın