750 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA
KAPIDA NAKİT VEYA KART İLE ÖDEME SEÇENEĞİ
19 Ocak 2021 Salı

BEBEĞİNİZİN GÖZ SAĞLIĞI YERİNDE Mİ? BEBEKLERDE GÖZ SORUNLARI NASIL ANLAŞILIR?

Göz sağlığı, erken yaştan itibaren koruma altına alınması gereken ve düzenli olarak kontrol edilmesi şart olan bir konudur. Yetişkinler, kendi göz problemlerini fark ederek doktora gidebilirler; ancak bebeklerde bu durum daha farklıdır. Dünyaya gözlerini henüz açmış bebeğiniz, görme sorunları varsa dahi bunu ifade edemez. Siz, onunla daha anlamlı bir iletişim kuracağınız günleri iple çekiyorsunuz. Ancak, bazı durumlarda bebeğinizin yeterli şekilde tepki veremediğini gözlemleyebilirsiniz. Böyle durumlarda, bebeklerin görme problemlerini gözlemlemek ilk olarak ebeveynlere düşüyor. Peki bebeklerde görme bozuklukları ve göz sağlığı problemlerini nasıl anlayabilir, nasıl önlem alabilirsiniz? Siz de bebeğinizi iyi gözlemleyin ve kontrollerini aksatmayın, bebeğinizin sağlığı için tedbiri elden bırakmayın.

Bebeğinizin göz sağlığında bir problem olup olmadığını anlamak için, doğumdan sonraki 1. ayından itibaren mutlaka bir göz doktoruna kontrole gitmelisiniz. Ancak, bebeklerde göz hastalıkları doğumdan itibaren oluşabileceği gibi, sonraki dönemlerde de ortaya çıkabilir. Sonradan ortaya çıkan göz hastalıklarını erken teşhis etmek için de anne babanın, bebeklerini sık sık gözlemlemesi ve kontrol etmesi gerekir. Bebeğinizi öncelikle doğumdan sonra gözlemleyin. Eğer bebeğinizin ışığa bakma konusunda problem yaşadığını düşünüyorsanız, göz bebeklerinin gri veya beyaz bir renk aldığını gözlemliyorsanız ya da bebeğinizin göz kapaklarında sarkmalar fark ediyorsanız kesinlikle göz doktoruna danışmalısınız.

Yeni doğan dönemimden sonra da, bebeğinizin 6. ayından itibaren gözleminiz altında tutulması gerekir. Özellikle erken doğu. Yaptıysanız, belirtilere karşı dikkatli olmakta fayda var. Bebeğinizin gelişim evrelerini geç izlediğini, sizi tanımakta veya cisimleri algılamakta zorluk çektiğini düşünüyorsanız, yine vakit kaybetmeden doktorunuza danışmalısınız.

Bebekler, özellikle 1 yaşından sonra daha net görmeye başlar ve gördüklerine daha fazla anlam yükleyebilir. Anne ve babasının yüzü, bu yaştaki bir bebek için artık tanıdık hale gelmiş olmalıdır. Anne ve babanın, diğer insanlardan ayırt edilememesi, bir görme bozukluğuna işaret olabilir. Çocuğunuzda göz tembelliği varsa, 3 yaşına kadar tedavi edilebilme şansı yüksektir. Göz tembelliğinin tedavisi, yaş ilerledikçe zorlaşır. Bu yüzden, erken doktor kontrolü ile belirlenen sorunlar, daha kolay aşılabileceğinden, bebeğinizin düzenli kontrolden geçmesi önemlidir.

Bebeğinizde miyop, astigmat, hipermetrop gibi sorunlar varsa, doktorunuz gözlük kullanımını önerebilir. Gözlük seçiminde bebeğinizin güvenliği ve rahatlığı önemlidir. Seçtiğiniz gözlük, kolay kırılmayacak bir malzemeden üretilmiş olmalı ve bebeğinizin yüzünü sıkmamalı, burun üzerine tam oturmalıdır.

Yorumunuzu bırakın