750 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA
KAPIDA NAKİT VEYA KART İLE ÖDEME SEÇENEĞİ
19 Ocak 2021 Salı

ÇOCUĞUM YEMEK YEMİYOR,NE YAPABİLİRİM?

Özellikle annelerin en büyük dertlerinden biridir çocuklarının yemek yememesi. Hatta bu durum ailenin huzurunun kaçmasına bile sebep olacak boyuttadır.

Çocuklar bir ara “HAYIR” dönemi yaşarlar, bu dönem 1,5 ay ile 3 yaşı sıralarıdır. Kendini ispatlama derdinde olan minik yaramaz, anne babanın her dediğine hayır diyerek bunu yaptığını düşünür.

Daha önce bayılarak yediği yemekleri bile gözden çıkararak yememeye başlar. Önüne koyulan yemeklerde kusur bulup yemek seçer. Yemek saatleri özellikle anneler için çileli saatlere dönüşür.

Hemen hemen her evde yaşanan böylesi durumların analizini doğru yapmak gerekir. Zira bu duruma çözüm üretmek için biyolojik bir sebepten mi yoksa hayır döneminin yan etkilerinden mi kaynaklanıyor, iyi belirlemek gerekir.

Yemek yemeyi neden reddediyor olabilir:

  • Bu dönemde kendini keşfetmenin verdiği güçle kararlarını kendisinin verebileceğini size ispatlamak isteyecektir.
  • O sırada çok sevdiği ya da ilgisini çeken bir konuyla ilgileniyorsa, onu bırakıp yemeğe zaman ayırmak istemeyecektir.
  • Belki sizin yemek yemesini istediğiniz sırada acıkmamış olabilir, ısrarcı olmayıp acıkmasını beklemek daha iyi sonuç verir.
  • İlk doğduğu zamana göre büyüme hızı düştüğü için yemeğe olan istek ve ihtiyaç seviyesi de düşecektir.
  • Sürekli olarak değişim yaşadığı için damak zevki de değişmiş, eskiden beğendiği yemekleri artık beğenmiyor, farklı lezzetler istiyor olabilir.

Yemek yemesini nasıl sağlayabilirim:

  • Her şeyden önce sabırlı. Sakin ve kararlı olun. Baskı uygulamadan, evde bir olumsuz olay olmuş havasını estirmeden, ailenin huzurunu buna bağlamamaya özen gösterin. Bağırıp çağırmak durumu düzeltmeyeceği gibi aksi yönde daha da ilerletebilir. Yumuşak yaklaşımlı, onu dinleyen ve hoş görülü tutum sergileyin.
  • Daha az yiyor ya da yemek seçiyorsa besleyici değeri yüksek kalorili yemekler yapabilirsiniz.
  • Yemek yemesini motive edecek ve hoşuna gidecek şeylerle, mesela yemek yaparken ondan yemeğin tuzunu atmasını isteyin. Yapımında kendisinin dahil olduğu yemeğe katılımı daha çok olacaktır. Üstelik yemeğin tadının, tuzunu atmasından dolayı daha güzel olduğunu söyleyerek ona küçük mutluluklar verin.
  • Yemek yeme saatleri dışında yedirmemeye özen gösterin. Hatta ailece sofraya oturun ve ailedeki diğer kişilerin yemek yediğini görsün.

Yaklaşımlar sabırlı ve yumuşak ve sevgiyle olduğu sürece zorlukların aşılacağına inanıyoruz...

Organickid Ailesi

Yorumunuzu bırakın