750 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA
KAPIDA NAKİT VEYA KART İLE ÖDEME SEÇENEĞİ
19 Ocak 2021 Salı

BÜYÜK GÜNE TAM OLARAK HAZIR MISINIZ? DOĞUM ÇANTASI NASIL HAZIRLANIR?

Hamilelik süreciniz günden güne ilerlerken, zaman beklenmedik bir şekilde hızlı akmaya başlar. O büyük gün yaklaşırken, bebeğinizi karşılamak için tam anlamıyla hazır olmak istersiniz. Doğum sürecinde her şeyi tam olarak hazırlamış olmak, hem içinizin rahat olmasını hem de herkesin tatlı bir telaş içinde olduğu o günlerde koordinasyonu sağlıklı bir şekilde yapabilmenizi sağlar.

Doğum için hastaneye gittiğiniz güne yaptığınız hazırlıkların başında ise doğum çantası gelir. Doğum çantası, hem sizin hem de bebeğinizin doğumdan önce ve sonra ihtiyaç duyabileceğiniz memeleri içinde bulunduracak, orta büyüklükte bir çanta olacaktır. Doğum çantasını doğru zamanda hazırlayarak panikle unutulan malzemeler olması riskini azaltabilir, doğuma giderken hazırlıklarınızı tam olarak yapmış olmanın rahatlığını yaşayabilirsiniz.

Doğum çantası, erken doğum riski de göz önünde bulundurularak, 32. haftada hazır hale gelmiş olmalıdır. Bu süreçte kadar sakin bir şeklde eksikleri gözden geçirerek, çantanızı tam anlamıyla hazır edebilirsiniz. Hazırladığınız çanta, evinizin kapıya yakın ve ulaşılabilir bir yerinde durmalı, aniden başlayan bir sancı anında çanta kolayca alınabilmelidir.
Doğum çantasına ne konur?

Bebeğiniz ile buluşacağınız ilk günün hazırlıklarını elbette tüm özeninizi göstererek tamamlayacaksınız. Peki doğum çantasına tam olarak ne koymanız gerektiğini biliyor musunuz?

Doğum çantanızda öncelikle hastane kıyafetleriniz bulunmalı. 2 veya 3 adet geceliği, doğumdan önce ve sonra giyeceğiniz gecelikler olarak belirleyerek çantaya koymalısınız. Doğum sonrası giyeceğiniz gecelikler, bebeğinizi emzirirken zorluk çekmemeniz adına önden açılabilir şekilde olmalıdır. Aynı şekilde, doğumdan sonraki sabahınız için sabahlık da çantada hazır tutulmalıdır.

Emzirme sonrasında göğsünüzde oluşabilecek tahrişleri en aza indirmek için önlem almalısınız. Bunun için, göğüs pedleri ve doktorunuzun önerdiği göğüs kremleri çantanızda bulunmalıdır.
Hastanede üşüme ihtimalinize karşı hırka veya şalı da çantaya koymalısınız.

Diş fırçası, diş macunu, havlu, tarak, ıslak mendil, deodorant, parfüm, eğer kullanacaksanız makyaj malzemeleriniz de doğum çantasında yerini alması gereken ürünlerin en önemlilerindendir.
Hastane içerisinde rahatça dolaşabilmeniz için terlikler ve çoraplar da çantaya konulmalıdır.

Hastaneden çıkarken, rahat kıyafetlere ihtiyacınız olacak. Bu kıyafetleri de çantanıza yerleştirin.

Bebeğiniz için, 2 takım hastane çıkış setini çantanızda hazır bulundurmalısınız. Ayrıca eldiven, çorap, şapka gibi kıyafetleri de yedekli biçimde edinmelisiniz.

Bebeğiniz için birkaç adet yumuşak dokulu mendil hazırlamalısınız.

Bebek bezi, ıslak mendil, alt değiştirme örtüsü ve pişik kremi de çantadaki yerini almalıdır.

Hastaneden çıkış için araba koltuğu bebeğinizin doğum anımdan itibaren kullanılmaya başlanmalıdır. Bebeğinize kesinlikle araba koltuğu olmadan araba yolculuğu yaptırmamalısınız.

Tüm hazırlıklar tamamsa, o büyük günü daha da sabırsızlıkla beklemeye başlayabilirsiniz. Bebeğiniz ve sizin keyifli günleriniz, artık çok yakında!

Yorumunuzu bırakın