750 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA
KAPIDA NAKİT VEYA KART İLE ÖDEME SEÇENEĞİ
19 Ocak 2021 Salı

BEBEKLER İÇİN İDEAL MENÜ NASIL HAZIRLANMALI?

Bebek beslenmesi onun gelişimi ve ileride güçlü bir vücuda sahip olabilmesi açısından son derece önemlidir. Dengeli beslenmenin önemine dikkat çeken uzmanlar iki yaşına kadar doğru beslenen bebeklerin  ileriki yıllarda sağlıklı bir bedenin sahibi olup aynı zamanda da hastalıklara karşı daha dirençli olacağına dikkat çekiyor ve  malesef ki ülkemizde her beş bebekten birinin beslenmesinin çok kötü olduğunu belirtiyorlar.

Kötü beslenme derken hangi olumsuz etkenlerin bun terimi kapsadığına bakmak gerekirse; hijyen olmayan koşullarda hazırlanan gıdaların enfeksiyon oluşturmaları, bebeklerin yeterli besin maddelerinden yoksun kalmaları ve fakirliği sayabiliriz. Bu sebeplerden oluşan kötü beslenme sonucunda bebeklerin ileriki yaşlarında sık sık enfeksiyona bağlı rahatsızlıklara yakalanmaları ve kalıcı bedensel vede zihinsel  özürler olasılığının yüksek oluşu gibi sonuçlar görülebilmektedir.

Ayrıca bu dönemlerdeki yetersiz beslenmeden kaynaklı büyüme geriliğinin telafisinin zorluğunu belirten uzmanlara göre, bebeklerin beslenmesindeki doğru adımların atılması, hem bebek hemde yetişkinlik dönemindeki sağlığını doğrudan etkilemektedir.

Peki bebekler için ideal menü nasıl olmalıdır:

Bebek beslenmesinde, ilk 6 ay anne sütü su ihtiyacı dahil olmak üzere bebeğin sağlıklı büyümesi için gerekli olan tüm enerji ve besin ögesi gereksinmelerini karşılar.

Altıncı aydan sonrasında anne sütüne ilave, ek gıdalar başlanarak yoğurt, meyve , çorba gibi takviyeler verilmelidir.

Bu ek gıdaların neler olduğuna bakalım:

6-12 Aylık bebeklere verilebilecek gıdalar;

  • Yoğurtla hazırlanmış çorbalar,
  • Yumurta sarısı yada kıymayla hazırlanmış yumuşak yemekler,
  • Mevsim sebzelerinden hazırlanan püre yada çorbalar,
  • Taze olarak sıkılmış mevsim meyve suları veya püreleri,
  • Sütle hazırlanan muhallebi, sütlaç gibi pirinç yada pirinç unuyla yapılan şekerli gıdalar,
  • Tahıl sebze zeytin yağı ile hazırlanan ve içine tam tahıllı ekmek doğranabilecek çorbalar,
  • Kıyma katılarak hazırlanmış ve pirinç ya da bulgur ilave edilmiş yemekler (kabak dolması, biber dolması, sulu köfte gibi yemekler,
  • Izgara köfte, pilav,makarna, patates verilebilir.
Yorumunuzu bırakın