750 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA
KAPIDA NAKİT VEYA KART İLE ÖDEME SEÇENEĞİ
19 Ocak 2021 Salı

2 YAŞ SENDROMUYLA NASIL BAŞ EDİLİR?

Çocuklar için 2 yaş sıkıntılı bir süreçtir, kendisini yeni fark etmeye başladığı, birey olduğunu algıladığı, her konuda herkese söz geçirmeye çalıştığı, arkadaşlarına ya da anne babaya vurma isteği duyabildiği, yemek yemeye direnme, uyku uyumam, söz dinlememe gibi davranışlar sergilediği, oyuncaklarını yere attığı ya da bilinçli bir şekilde kendini yere attığı gözlenebilir. Önemli olan, anne baba olarak bu sürecin geçici olduğunu bilerek sabırla yaklaşmanızdır. Sizi ne kadar sinirlendirse de hiç dinlenemediğiniz soluksuz günler yaşatsa da bu dönemin geçici olduğunu bilmelisiniz.

“Bu dönem ile nasıl başa çıkılır, neler yapmalıyız” derseniz sizin için birkaç önerimiz var;

-Çocuğunuzu engellemeye çalışmayın, bu evrede çocuğunuza kullanacağınız “hayır” kelimesi kişiliğinin oluşmasında olumsuz etki yapacaktır.

-Onunla inatlaşmayın, herhangi bir konuda inatlaştığınızda “kendisini öfke veya inat” konusunda kontrol edemediği için tepkilerini kontrol edemeyebilir.

-Dokunduğu şeylere dokunmasını engellemeyin, kendi sonuçları ile kendisi yüzleşmelidir. Bu yaşta edinilen tecrübeler ileriki yaşlarda çocuğunuzun içe dönük olmasını engelleyecek ve özgüven sahibi biri olmasını sağlayacaktır.

-Bol bol dışarı çıkarın, enerjisini sizinle inatlaşma ya da huysuzluk yapma gibi olumsuz şeylere harcamasındansa koşup oynamaya harcaması gün içinde sizinle daha uyumlu ve mutlu olmasını sağlayacaktır.

-Yapmasını istemediğiniz bir davranışla karşılaştığınızda uzun uzun açıklama yapmanız işe yaramayacaktır. Bunun yerine ilgisini başka yöne çekmek en doğru davranıştır. Örneğin, çocuğunuz yemek yemek istemiyorsa bunu bir oyun haline getirebilirsiniz. Bir elmayı ya da armudu bir kukla haline getirebilir, ona bir karakter yükleyip bir masal kahramanı yapabilirsiniz. Birlikte ona yemek yedirmeye çalışabilirsiniz. Zamanla masalların için o karakterin arkadaşı olarak onu da hikayelerinize dahil edebilirsiniz. Aynısı uyku uyumama isteği için de kurgulanabilir.

-Çocuğunuzun huysuz ya da kötü bir çocuk olduğunu asla düşünmeyin. Dünyaya ayak uydurmaya, bedenine ve size uyum sağlamaya çalışan bir birey olduğunu hatırlayıp ona destek olmalısınız. Bu süreçte göstereceğiniz sabırlı davranışların meyvesini 3 yaş sonrasında alacağınızı söyleyelim. Çünkü 3 yaşından sonra sizin ve dünyanın kurallarınıza uyum sağlamaya başlayacak ve buna göre gelişim gösterecektir.

Bu durumu bir problem olarak görmek yerine size ihtiyacı olan bir dönem olarak görürseniz daha kolay atlatacağınızdan eminiz.

Mutlu yarınlara!

Yorumunuzu bırakın

Yorumlar (8)

G
Misafir | bir yıl önce

1

G
Misafir | bir yıl önce

1

G
Misafir | bir yıl önce

1

G
Misafir | bir yıl önce

1

G
Misafir | bir yıl önce

1

G
Misafir | bir yıl önce

1

G
Misafir | bir yıl önce

1

G
Misafir | bir yıl önce

555